Krkovička-česnek-rozmarýn pečená vcelku

Čas přípravy: 40 min

zpět

Krkovička-česnek-rozmarýn pečená vcelku

Takto připravená krkovice je velmi křehká a šťavnatá navíc nedělá problém ani lidem, kteří zrovna nemusí tlusté maso.

Omytou řádně nasolenou a napepřenou krkovici (vcelku) vložíme do mísy, kde budeme nakládat. Přidáme prolisovaný česnek, na drobno nasekaný omytý rozmarýn, olivový olej a šťávu z limetky. Nyní vše "vmasírujeme" do masa a na závěr přidáme na kolečka nakrájenou cibuli. Mísu dobře uzavřeme a dáme do ledničky minimálně na dva dny. Je dobré jednou denně dát masu masáž a případně jej otočit. Maso nám krásně zkřehne vlivem limety a nasákne chuť česneku a rozmarýnu.

Z alobalu si vytvoříme velkou kapsu, do ní vložíme maso i se šťávou a cibulí se kterou se maso nakládalo. Důkladně několikrát zabalíme do alobalu, aby nehrozilo, že nám uteče šťáva (někdy se dělá, že se předposlední vrstva alobalu potře rozšlehaným vajíčkem a pak se ještě jednou maso omotá - pečením pak vajíčko zatěsní alobal) V alobalu pečeme na středním ohni cca 3hodiny (ano opravdu tak dlouho:) ) obracíme cca po 30min. Poté co dopečeme v alobalu, rozděláme, maso nakrájíme (opravdu ostrým nožem - maso bude hodně křehké) na steaky a ty pak dáme na gril jen na cca 5 min, jen aby se udělala krustička.

Dobrou chuť

počet příspěvků: 0
poslední příspěvek:
Hodnocení:

Zadávat příspěvky do diskuze a hodnotit recept mohou jen registrovaní uživatelé. Založit nový účet

Vodňanské kuře Penam

Nákupní seznam

Krkovička-česnek-rozmarýn pečená vcelku

1. 3kg krkovice bez kosti v celku

2. 1/2 paličky českého česneku

3. 3 větvičky rozmarýnu

4. limetka

5. 2dl olivového oleje

6. 1 větší cibule

7. sůl

8. pepř

9. alobal

vytisknout poslat přes sms